Uw metalen stukken perfect stralen of metalliseren in eigen atelier

056/42 28 84Contacteer ons

Stralen en metalliseren

Metalen voorwerpen stralen is een oppervlaktebehandeling, waarbij we met perslucht en een compressor gritkorrels tegen het metaal blazen. Dat zorgt voor een schuureffect, wat gritstralen tot een ideale manier maakt om roest of verf op metaal te verwijderen.

Metallisatie Ralcoat in Gullegem is gespecialiseerd in stralen van metaal in eigen atelier. We houden uw project van a tot z in eigen handen, waardoor we de hoogste kwaliteit kunnen garanderen. Stralen van metaal? Contacteer ons gerust.

Metalliseren van metalen voorwerpen in eigen atelier: een
duurzame beschermlaag

U kunt ook bij ons terecht voor het metalliseren van hekwerken en metalen voorwerpen. Door het thermisch aanbrengen van vloeibare zink of legeringen van zink met aluminium, creëren wij een goed hechtende beschermlaag.

Metalliseren met een afwerking in een RAL-kleur naar keuze

Voor het metalliseren, zorgen wij voor een blank gestraald metaaloppervlak. Dan transporteren we een zinkdraad door een spuitpistool en verhitten die met een vlam. Het vloeibare metaal wordt met perslucht uit het pistool geblazen en in één of meerdere lagen aangebracht. 

Het materiaal stolt onmiddellijk en vormt op die manier een goed hechtende beschermlaag. Deze grijze en licht ruwe beschermlaag kan naar wens afgewerkt worden met een primer of RAL-kleur.

Onze metallisatie- en straalcabines hebben afmetingen van 15 x 6 x 6 meter.

Stralen van meubels

mail icon

Stralen van metaal of metalliseren van metalen oppervlakken? Contacteer Metallisatie Ralcoat uit Gullegem, bij Kortrijk voor een vrijblijvende offerte.

Contacteer ons